Rubrika - 2013 - Komentáře Jezdce

Soběstačná ČJF

Soběstačná ČJF
Po celé ČR proběhly v uplynulých týdnech oblastní Konference ČJF. Delegáti na té pražské (předpokládám, že i všech ostatních) byli požádáni, aby svá oblastní vedení pověřili vyjednáváním o budoucí výši a struktuře veškerých členských příspěvků.
Vedení současné ČJF na pražské Konferenci zastupovala, vedle příslušně do Prahy patřícího prezidenta ing. Jaroslava Pecháčka, i viceprezidentka pro ekonomiku Dana Denková. Ta účastníkům Konference vysvětlila, že přes nečekaně štědrý státní příspěvek v roce 2012, musíme očekávat stále se snižující státní dotaci.
V současné době je rozpočet ČJF naplněn členskými příspěvky z cca 60%. Zbytek je pokrýván stále nejistější státní dotací, a dále pak z finanční rezervy ČJF vytvořené v minulých letech. Ta ovšem bude nejpozději do dvou let vyčerpána. Proto je nezbytné příspěvkovou strukturu změnit.
Pražská konference pak velkou většinou hlasů příslušný mandát oblastnímu vedení poskytla. Můžeme tak očekávat celoroční diskuzi o navýšení příspěvků. O jak velkou částku bude ta která platba navýšena je nyní na našich zástupcích. Doufejme, že naleznou model, který bude širokou veřejností nejenom akceptován, ale především přinese naší organizaci ekonomickou soběstačnost. S tím lze souhlasit a nezávislost je základním předpokladem každého úspěchu.
Bohužel však zůstal stále nepojmenován (o trestu ani nemluvě) viník a organizátor jednoho z největších tunelů novodobé historie. Bývalá zlatá slepice českého sportu již pilně snáší svá vajíčka soukromým majitelům, za bezmocného přihlížení nás všech ostatních. Svým dílem (uznávám, že velmi nepatrným) k tomu přispělo i vedení ČJF. Překvapuje mě, že na základě této zkušenosti dosud nezanikla organizace, která z těchto drobných nitek neschopnosti sportovních federací, famózní tunel vybudovala.
Stejně jako politická strana tvrdošíjně se hlásící ke komunismu, by proto ani ČSTV již neměl mít žádný kredit. To, že v naší podivné společnosti i nadále tyto relikty dob zločinů dávno či nedávno minulých přežívají, mě naplňuje někdy vztekem, ale častěji pouze sklíčeností.  ing. Cyril Neumann, (Jezdec 4/2013)

< zpět

Společnost patentových zástupců